Техники и визуализации за предпазване

Визуализацията, която ще опиша по-долу е разработена от Стюърт Суърдлоу (Stewart Swerdlow) и е предназначена за всички онези, които искат да се предпазят от отрицателното въздействие на заобикалящата ни среда, било то от негативно настроени хора, неприятни/потискащи места, агресивни животни и т.н. За да постигнете максимална защита е необходимо да правите визуализацията ежедневно, например след като се събудите сутрин, за да си осигурите ползотворен и спокоен ден и/или вечер преди да заспите, за да се предпазите от кошмари и да си осигурите спокоен и дълбок сън.

Преди да пристъпя към самото описание на техниката, е необходимо да имате представа как изглежда виолетовия цвят, тъй като той е една от основните “съставки” на тази визуализация и не бива да го бъркате с лилавия цвят. Натиснете тук, за да видите и запомните цвета, който ще използваме чрез тази техника. Полускъпоценният камък аметист притежава много меки и нежни виолетови оттенъци, и също може да подсили представите ви за виолетовия цвят.

Не ни остава нищо друго освен да пристъпим към самата визуализация.

Стъпка 1: Дълбоко дишане

Разположете се удобно на тихо и спокойно място, и започнете да правите дълги вдишвания и издишвания. Не мислете за броя им, а се наслаждавайте на всяко едно вдишване и издишване. Стремете се продължителността им да е поне между 7 и 10 секунди. Запомнете, че качественото дишане е особено важно за правилното функциониране на нашия организъм и влагайте усилия да го практикувате не само докато правите визуализацията.

Стъпка 2: Самоусещане

Докато все повече и повече се отпускате, започнете да се самоусещате. Започнете с вашите пръсти, колена, бедра, корем, сърцебиене, устни, ноздри, клепачи, скалп (може би забелязахте каква е поредността на изброените – от основата на краката до главата). Почувствайте всяка една част от Вашето тяло с цялото си съзнание. Забележете, че тази част от нас, която усеща нас самите е нашето Вътрешно Аз, нашата Душа. Вашият мозък служи единствено като устройство, което осъществява връзката между нашето Съзнание и Подсъзнание. Нека сега да се концентрираме върху един от най-ключовите елементи в това устройство, а именно Хипофизната жлеза.

Стъпка 3: Отново дълбоко дишане и фокусиране на Хипофизната жлеза

Продължете с дълбоките вдишвания и издишвания, но този път се концентрирайте върху този участък от нашия мозък, който се намира в самия му център и който се намира на една линия между веждите. Повечето хора не могат физически да усетят тази жлеза, но въпреки това трябва да си представяме все едно я усещаме. Това е Хипофизната жлеза. Добра практика за активирането й е именно нейната визуализация. Сега си представете тази жлеза, намираща се в центъра на Вашия мозък, изпълнена с цвета кралско синьо. Натиснете тук, за да видите и запомните как изглежда този цвят. Запомнете че този цвят съответства на предпоследния цвят от нашата чакра система.

Сега докато вдишвате, представете си как виолетова светлина изпълва цялото Ви тяло. Издишайте и си представете как от тялото Ви се отделя черна енергия, която излиза от последната Ви чакра във въображаемо Слънце, което е свързано с Вас чрез еластична сребърна нишка. Отделете достатъчно време на тази представа. След известна практика ще усетите ползата от нея.

Продължете с тази стъпка докато не започнете да усещате, че вече издишате чиста виолетова светлина без черни примеси. Именно това е момента, в който усещате себе си пречистен и освежен, след като голямо количество негативна енергия се е освободила от Вас.

Стъпка 4: Виолетовите мехурчета

Сега след като сте се фокусирали върху Хипофизната жлеза си представете как около Вас се образува голям виолетов мехур. Това е Вашият предпазен щит. Цялата негативна енергия, която би се стоварила върху Вас ще рекушира в този мехур и ще се върне обратно към тези, които са я излъчили. Визуализирайте как виолетовият цвят става доста интензивен. Сега добавете още 4 допълнителни виолетови мехурчета около първия. С тези 5 виолетови мехурчета наистина отрицателната енергия няма как да достигне до Вас където и да се намирате. Край на некомфортното усещане от претъпкани места, зле настроени спрямо вас хора или среднощни кошмари. Вие вече сте в безопасност! Кажете силно: “Аз съм винаги се чувствам сигурен, защитен и в безопасност!”

Стъпка 5: Виолетовият Тетрахедрон

Тази визуализация е лично разработена от Стюарт Суърдлоу и се използва за допълнително подсилване на личната защита. Предимството на тази техника е, че може да ни предпазва от отрицателно нискочестотно електромагнитно излъчване.

Повторете стъпка 3 като задържите фокуса си върху Хипофизната жлеза и си представите виолетов тетрахедрон около Вас самите. Сега си представете виолетов октахедрон обграждащ виолетовия тетрахедрон.

След като приключите с визуализацията, обградете тази мисловна картина с цвета кафяво (кафявият цвят се счита за цвета на настоящето) и си представете как той излиза от последната чакра над главата Ви към въображаемото слънце.

Надявам се тези техники, разработени от Стюърт Суърдлоу да са Ви от помощ и наистина чрез тях да се чувствате винаги сигурни, защитени и в безопасност. Аз лично ги практикувам от известно време и смело твърдя че наистина действат.

Успех! 🙂

Advertisements

~ by aerphis on October 21, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: