Визуализация “Златният олтар”

Златният Олтар или както още се нарича “Олтар за опрощение и освобождение” е вид медитативно упражнение, предназначено да освободи тези образи от мисловния модел, които съпровождат отрицателните периоди в нашия живот като изолация, самота или ниско самочувствие. Тези мисловни модели, които се проявяват в междуличностните взаимоотношения или в паралелното съществуване са определени и запечатани в нашето съзнание още от най-ранно детство. Преди да започнете упражнението, спазвайте следните стъпки:

1. Поемете три дълбоки вдишвания (вдишайте през носа и издишайте през устата)
2. Визуализирайте епифизната си жлеза (намира се в центъра на черепа между двете полукълба) в кралско син цвят (погледнете в google images как изглежда цвета royal blue).
3. Балансирайте своят T-Bar архетип или си представете в центъра на вашият мозък кръг с точка в него, оцветен в кралско синьо.
4. Представете си останалата част от вашето тяло в златист цвят.

Представете си, че пред вас има златен олтар. Той може да изглежда както на вас ви харесва. До олтарът си представете място или човек, на който искате да простите или да освободите определена емоция (свързана с мястото например). Свържете вашата чакра на сърцето с тази на човека срещу вас с помощта на тънка вибрираща линия в златист цвят. Сега трябва и двамата да сте свързани с тази златиста линия.

Мислено кажете следното нещо на човека:

“Прощавам ти и те осовобождавам от всики негативни преживявание, които е имало между нас сега или в миналото, реални или мисловни. Прощавам ти и те освобождавам!”

След като кажете и последното изречение представете си как човека срещу вас се изпарява във виолетова светлина.

Когато приключите с това, може да поставите друг човек до олтара и да повторите упражнението. Можете да правите упражнението с колкото хора искате в рамките на един сеанс или дотогава докато се чувствате комфортно. Не забравяйте винаги след като приключите с упражнението да си кажете наум следното:

“Прощавам на себе си и се освобождавам от всички отрицателни преживявания, които съм привлякъл/а в този живот сега или в миналото (или във всички мои животи и в миналото), реални или мисловни. Прощавам си и се освобождавам!”

Представете си как избледнявате от олтара като веднага си представите себе си в кафяв цвят. Използва се кафяв цвят, тъй като той ни връща в настоящият момент, “заземява ни” и ни балансира.

Вероятно ще ви се наложи да направите това упражнение няколко поредни пъти с едни и същи хора, за да може напълно да ги опростите и освободите. Това може да отнеме няколко седмици, няколко месеца или година в зависимост от степента на негативни преживявания, които сте имали с конкретния човек. Може да ви се случи да започнете упражнението и да не успеете да си представите човека до олтара. Той или тя просто няма да се материализира в мислите ви. Когато това се случи ще знаете, че този човек е окончателно опростен и освободен от вашия мисловен модел. Тогава този човек, който отразява вашия мисловен модел или ще промени отношението си към вас или ще прекъсне връзката си с вас.

Това е положително преживяване тъй като когато някой изпитва безусловна любов към вас той/тя ви приема такъв какъвто сте без значение от вашия мисловен модел. Въпреки това, когато някой във вашия живот отразява негативния образ, който вие излъчвате, в един момент човекът ще прекъсне връзка с вас в настоящият живот веднага щом спрете да излъчвате негативния образ.

Седмици или месеци след практикуването на това упражнение ще забележите как вашите взаимоотношения с хората, на които сте простили ще процъфтяват и ще се променят към по-добро, някои хора ще спрат да бъдат част от вашия живот, други нови хора ще се появят.

Това медитативно упражнение е като физическо упражнение. Колкото повече и по-постоянно го правите, толкова по-добри ще са резултатите. Бъдете търпеливи и постоянни! Резултатите ще са повече от забележителни, но запомнете че само вие и единствено вие може да направите това!

Advertisements

~ by aerphis on June 9, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: