Визуализация за балансиране на чакрите

Виолетов (всички оттенъци)
-> Чакрата се намира на върха на черепа

Кралско синьо (не морско синьо)
-> Чакрата се намира между горната част на носа и средата на челото

Светло зелено
-> Чакрата се намира между гърлото и върха на носа

Светло или бледо жълто
-> Чакрата се намира между пъпа и гръдната кост

Светло или бледо оранжево
-> Чакрата се намира между горната част на лонната кост и пъпа

Светло или бледо червено
-> Чакрата се намира между перинеума и горната част на лонната кост

Кафяво
-> Това е цветът от началото на стъпалата до пиринеума

Обърнете внимание на разликите между това упражнение и останалите разпространени в интернет:

Ниските чакри трябва винаги да бъдат оцветени в бледи или светли нюанси, в противен случай ще бъдете много по-податливи на низши страсти, похотливост, гняв и програмиране, а освен това ще привлечете и демонични енергии. Не визуализирайте цветът индиго за чакрата на третото око! Това само ще ви изложи на допълнително програмиране и насаждане на чужди мисли във вас, освен това ще ви направи по-податливи на атаките на низшите астрални същества, които да смучат енергия от вас. Противно на известните чакра упражнения, движението на чакрите не бива да бъде кръгообразно! Кръговете създават дупки във вашата аура. Популярните чакра упражнения, особено тези в някои древни текстове са измислени с цел да ви направят по-лесно манипулируеми и податливи на чужди въздействия.

ИНСТРУКЦИИ

Визуализирайте себе си вътре в цилиндрична туба като всеки цвят отговаря на положението на чакрата.

Седемте цвята символизират седемте чакри. Циркулирайте енергията на чакрите само в една посока – това се отнася за всичките чакри (или по часовниковата стрелка или обратно). Започнете да циркулирате кафявият сектор (от началото на стъпалата до пиринеума). Визуализирайте цвета в този сектор да циркулира в и около краката. След като изциркулирате енергията в този сектор поне 3 пъти, преминете към следващия сектор с циркулиращи движения. Продължете с останалите чакри.

Бележки:

Отпуснете се! Можете да отделите колкото време желаете за всяка отделна чакра. Можете дори да правите паузи между отделните чакри, тъй като те са отделни енергийни центрове. Задължително трябва да започнете циркулирането на енергия от долу нагоре и да започнете първо с кафявия сектор, за да избегнете нежелано активиране на кундалинито.

Ако искате да смените посоката на циркулация, изчакайте поне 3 дни като през това време циркулирайте енергията в чакрите в една и съща посока. Въпреки това, по изключение може да смените посоката без да чакате, за да освободите ефекта от много стресов и натоварен ден. В такъв случай направете следното – завъртете чакрите в обратната посока като започнете от най-горната чакра (crown chakra) и стигнете до кафявия център. Имайте предвид, че честата смяна на посоките може да изключи чакра системата!

Чрез циркулацията на чакрите всички енергийни центрове в тялото се балансират, за да може да извлечете максималната енергия от всеки енергиен център. Затова е препоръчително за циркулирате енергията в чакрите си всяка сутрин.

Успех! 🙂

Advertisements

~ by aerphis on June 9, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: